Ceny webových stránek

Téměř vždy se klienti ptají, kolik požadované služby budou stát, avšak odpověď na tuto otázku není jednoduchá. Rád bych Vám zde stručně sepsal, s čím se můžete setkat.

Cenové rozmezí je obrovské: je možné si služby objednat například od studentů, od freelancerů nebo společností. K dispozici jsou také pronájmy systémů (např.: pronájmy e-shopů apod.).

Orientační ceník webových stránek

Druh Způsob Cena
Studenti Hodinová sazba 150,- až 300,- Kč
Freelancer Hodinová sazba 200,- až 2000,- Kč
Firma Balíčky služeb a funkcí 2000,- až 30000,- Kč
Pronájem Pravidelné poplatky 100,- až 2000,- Kč

Je samozřejmě možné domluvit jednorázovou spolupráci za konkrétní rozpočet, který je určen na základě přesného zadání. Můžete využít služeb Webdesign Pohodlí. :-)

Jak vybrat dodavatele?

Mezi důležité faktory ovlivňující výběr dodavatele patří:

  • Spolehlivost
  • Řádné plnění termínů
  • Orientace na trhu, sledování trendů
  • Poměr cena/výkon
  • Reference
  • Ošetření autorských práv/licence díla

Chcete pouze konkrétní služby?

Možná už máte svůj stávající web a potřebujete pouze dílčí práce (design, programování, kódování, reklamu, apod.). Pak pro Vás řešení bude  jednodušší záležitost: stačí dodat požadavky, podklady, dohodnout se na ceně dle náročnosti jednotlivých úkonů, na způsobech platby a práce mohou začít.

Na co si dát pozor?

Především nepadněte do spárů nějakého vykutaléného SEO konzultanta nebo podobné firmy. SEO je obor plný dezinformací a najdou se tací, kteří slibují nesmysly, nabízejí předražené služby, apod. Někdy se nestačím divit, co už klienti zaplatili za “služby”.

U studentů a jiných levných nabídek jsou výsledky značně rozdílné. Někteří dokáží poskytovat dobré služby za zajímavé peníze, jindy s tím bývají spojené značné problémy (plnění termínů, kvalita, apod.).

Jak to děláme my

Vždy se snažíme vycházet z rozpočtu, který je na projekt určený. Ne vždy se vyplatí věnovat všechny prostředky  pouze  do vývoje webu/systému. Doporučujeme prostředky volit uvážlivě a vždy promyslet celou strategii. Analyzujeme chování cílové skupiny, dokážeme zajistit webu návštěvnost a vyhodnocovat výsledky.

Finanční prostředky se dají použít pro SEO, reklamu nebo zlepšování konverzí a další související činnosti. Tím se dá podstatně zvýšit celkový úspěch.

Vhodné je vypracování vstupní analýzy, na základě které se bude projekt realizovat. V případě středních a větších projektů je vhodné vypracovat i projektovou dokumentaci. S tou se pak můžete obrátit na jednotlivé developery nebo vyhlásit tendr.

Web není výrobek

Web je především o vývoji, není to výrobek, který si koupíte a bude to hotové. I zdánlivě drobná vylepšení dokáží znatelně zvýšit úspěšnost. Až na výjimky se na webu vyplatí pracovat kontinuálně.

Pokud si nevíte rady ohledně realizace Vašeho projektu, klidně se ozvěte, rádi Vám poradíme.

Sdílej nebo ulož článek

Štítky:

A jaký je Váš názor?



Web4U - domény, webhosting, servery